Monedhë

Kategoritë

2 vjet më parë

Apple detyron zhvilluesit të tregojnë se çfarë bëjnë me të dhënat e përdoruesve

Nga data 14 Dhjetor zhvilluesit duhet të tregojnë çfarë informacioni grumbullojnë. Megjithatë kompania refuzoi idenë se po përpiqet të ndryshojë praktikat e biznesit.

Apple detyron zhvilluesit të tregojnë se çfarë bëjnë me të dhënat e përdoruesve

Të gjitha aplikacionet në dyqanin e aplikacioneve për Apple, App Store, duhet të tregojnë me më detaje se çfarë të dhënash grumbullojnë dhe për çfarë përdoren.

Nga data 14 Dhjetor zhvilluesit duhet të tregojnë çfarë informacioni grumbullojnë. Megjithatë kompania refuzoi idenë se po përpiqet të ndryshojë praktikat e biznesit.

Pjesë e kësaj rregullore të re janë edhe aplikacionet e Apple. Informacioni i vendndodhjes dhe kontaktit janë dy shembuj sesi zhvilluesit përdorin informacionet e përdoruesve dhe gjurmojnë aktivitetin e tyre.

Informacioni do të shfaqet në krye të aplikacioneve sepse konsiderohet me interes të lartë për përdoruesit. Aplikacionet duhet të tregojnë nëse grumbullojnë të dhënat e përdoruesve të tyre edhe nga uebsajte dhe aplikacione të tjera që përdoruesit shfrytëzojnë.

Në fund nëse përdoruesit nuk ndihet rehat me sasinë e informacionit që një aplikacion ka, mund të vendosin të mos e shkarkojnë atë.

Edhe informacione të tjera si të shëndetit, fitnesit, financave dhe historikut të kërkimit do të jenë subjekt i këtij ndryshimi të ri.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me:

Second Chance

Apple iPhone 11 Pro

52,490 L59,990 L
 
Second Chance

Apple iPhone 11 Pro Max

63,990 L73,990 L