Monedhë

Kategoritë

2 vjet më parë

Fitimet dhe të ardhurat e Samsung nuk vinë nga smartfonët

Vetë Apple raportoi 111.4 miliardë dollarë të ardhura vetëm në tremujorin e katërt për shkak të shitjeve të iPhone 12, ose dyfishin e Samsung.

Fitimet dhe të ardhurat e Samsung nuk vinë nga smartfonët

Samsung rriti fitimet me 26.4% në tre mujorin e katërt pavarësisht një rënie me 11% të shitjeve të smartfonëve vitin e kaluar.

Përgjatë vitit të kaluar kompania gjeneroi 211.5 miliardë dollarë të ardhura dhe 32.1 miliardë dollarë fitim, një rritje me 29.6% dhe 2.78% respektivisht.

Në tremujorin e katërt të ardhurat erdhën kryesisht nga biznesi i çipeve të memories dhe ekraneve si rezultat i kërkesës së lartë nga prodhuesit e smartfonëve përfshirë panelet OLED për linjën iPhone 12 të Apple.

Vetë Apple raportoi 111.4 miliardë dollarë të ardhura vetëm në tremujorin e katërt për shkak të shitjeve të iPhone 12, ose dyfishin e Samsung.

Në biznesin e smartfonëve Samsung raportoi një rënie me 11% krahasuar me të njëjtën periudhë një vit më parë. Megjithatë kompania shpreson se Galaxy S21 do të rikthejë fatin e këtij biznesi sidomos për shkak të kostos më të ulët që ka krahasuar me linjën e vitit të kaluar Galaxy S20. 

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: