Monedhë

Kategoritë

2 vjet më parë

Google do të paguajë publikuesit për të përdorur përmbajtjet e tyre në platformat e saj

Motori i kërkimit do të ofrojë akses falas në artikujt me paywall duke paguar publikuesit në emër të përdoruesve.

Google do të paguajë disa publike për përmbajtjet e tyre si pjesë e një programi licencimi prezantuar ditën e sotme.

Motori i kërkimit do të ofrojë akses falas në artikujt me paywall duke paguar publikuesit në emër të përdoruesve.

Programi do të fillojë me publikuesit në Gjermani, Australi dhe Brazil ndërsa së shpejti më shumë vende do ti bashkohen.

Lajmi vjen në një kohë kur autoritete në disa vende të botës kanë vënën nën presion gjigantin e teknologjisë për të kompensuar publikuesit për përmbajtjet që ua publikon në platformat e tyre.

Në Prill Franca detyroi Google të paguajë publikuesit Francezë për përmbajtjet e tyre që i publikon në platformat e saj.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: