Monedhë

Kategoritë

2 vjet më parë

Google ndryshon politikat e grumbullimit të të dhënave të përdoruesve

Lajmi vjen në një kohë kur Google dhe kompanitë e mëdha të teknologjisë janë kritikuar për praktikat e grumbullimit të të dhënave.

Google do të ndryshojë mënyrën sesi vepron me të dhënat që grumbullon nga përdoruesit duke lejuar fshirjen e tyre automatikisht.

Aktiviteti në ueb dhe aplikacione, përfshirë kyçjen në uebsajte dhe historikun e vendndodhjes, do të fshihen pas 36 muajsh. Ndryshimet aplikohen për të gjitha llogaritë e reja ndërsa ata ekzistues do të paralajmërohen për të ndryshuar konfigurimin.

Lajmi vjen në një kohë kur Google dhe kompanitë e mëdha të teknologjisë janë kritikuar për praktikat e grumbullimit të të dhënave.

Për herë të parë Google prezantoi kontrollet për fshirjen automatike të të dhënave të përdoruesve në Maj të 2019-ës por që përdoruesit duhej të vepronin manualisht.

Tashmë këto kontrolle do të jenë të aktivizuara automatikisht. Politikat e fshirjes automatik të të dhënave nuk aplikohen për shërbimet Photos, Gmail dhe Drive.

Gjithashtu theksoi se përdoruesit mund të zgjedhin të fshijnë automatikisht të dhënat për periudha 3 mujore.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me:

Samsung Galaxy A11

15,200 L15,600 L
 
- 26%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

Xiaomi Mi Action Camera Handheld Gimbal

12,490 L
Kurseni: 4,500 L