Monedhë

Kategoritë

3 muaj më parë

iPhone është i pasigurtë edhe kur është i fikur zbulon një studim

Hulumtuesit thanë se kishin njoftuar Apple për studimin e tyre por përfaqësuesit e kompanisë asnjëherë nuk u përgjigjen.

iPhone është i pasigurtë edhe kur është i fikur zbulon një studim

Kur fikni iPhone, në të vërtetë nuk është i fikur plotësisht. Çipet brenda pajisjes vazhdojnë të funksionojnë duke bërë të mundur lokalizimin dhe identifikimin e një pajisje të humbur përmes funksionalitetit Find My.

Por hulumtuesit kanë gjetur një mënyrë për të abuzuar me këtë mekanizëm që mban telefonin “gjithmonë ndezur” për të aktivizuar maluerë edhe kur iPhone duke i fikur.

U zbulua se çipi Bluetooth i iPhone shumë i nevojshëm për funksionimin e Find My, nuk ka një mekanizëm dixhital verifikimi e as enkriptimi. Akademikët e Universitetit Teknik të Darmstadt në Gjermani kanë arritur të shfrytëzojnë këtë dobësi për të aktivizuar firmware të infektuar dhe gjurmuar vendndodhjen e telefonit të përdoruesve edhe kur është i fikur.

Videoja e paraqitur ilustron disa prej mënyrave sesi sulmi funksionon. Përveç aktivizimit të maluerëve kur iPhone është i fikur, dobësia mund të përdoret për të operuar maluerë në fshehje të plotë.

Hulumtuesit thanë se kishin njoftuar Apple për studimin e tyre por përfaqësuesit e kompanisë asnjëherë nuk u përgjigjen.

Low Power Mode (LPM) është një teknologji e zhvilluar nga Apple që mundëson funksionalitetet e sigurisë si Find My për lokalizimin e pajisjeve të vjedhura. Por hulumtimi i fundit zbulon një thikë me dy tehe që preh kohësh ka qëndruar aty pa dijeninë e askujt.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me:

- 5%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

FujiFilm Instax Mini 11 Instant Film Camera

9,490 L
Kurseni: 500 L
- 5%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

Blackview A95

20,990 L
Kurseni: 1,000 L
- 31%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

Xiaomi Mi Smart Scale 2

1,790 L
Kurseni: 800 L
- 27%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

Tv Box H96 Max 4/64GB 6K

3,990 L
Kurseni: 1,500 L
- 50%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

Xiaomi Mi Casual Daypack

990 L
Kurseni: 1,000 L
- 3%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

HP EliteBook 850 G3 15.6″, 8GB, 250GB SSD, Core i5

38,990 L
Kurseni: 1,000 L
- 56%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

Picun Bluetooth Headphones B26-X

1,990 L
Kurseni: 2,500 L