Monedhë

Kategoritë

2 vjet më parë

Ja sesi të aktivizoni “Dark Mode” në Google Chrome

Rezultati është një shfletues me pamje të errët sikur të ishte në modalitetin Incognito. Ndërsa Google ka filluar aktivizimin e “Dark Mode” në Windows, kompania ende nuk e ka vënë në funksione plotësisht.

Chrome 74 zyrtarisht ka mbërritur tek përdoruesit e kompjuterëve Windows, Mac dhe Linux duke sjellë me vete edhe “Dark Mode” për përdoruesit e Windows 10-ës.

Kjo ndërfaqe është e disponueshme në macOS që prej muajit të kaluar me Chrome 73 ndërsa sot vjen edhe në Windows 10. Chrome automatikisht do të aktivizojë ndërfaqen e re nëse “Dark Mode” është i aktivizuar në Windows 10.

Rezultati është një shfletues me pamje të errët sikur të ishte në modalitetin Incognito. Ndërsa Google ka filluar aktivizimin e “Dark Mode” në Windows, kompania ende nuk e ka vënë në funksione plotësisht.

Dhe nëse nuk doni të prisni më gjatë atëherë ndiqni udhëzimet tona si mëposhtë:

  1. Gjeni shkurtesën e lançimit të shfletuesit Chrome dhe pasi të keni klikuar me të djathtën e mausit mbi të gjeni opsionin në fund “Properties.”
  2. Nën opsionin Target duhet të shtoni këto togfjalësha në fund të komandës: “–force-dark-mode” pa thonjëza.
  3. Hapni Chrome dhe “Dark Mode” duhet të jetë aktivizuar. Nëse zakonisht hapni Chrome nga taskbari atëherë duhet ta hiqni dhe ngjisni nga e para ikonën.

Me ndërfaqen e re “Dark Mode” edhe menutë dhe thuajse çdo element vizual i shfletuesit shndërrohet në të errët. Chrome 74 sjell edhe disa ndryshime të tjera të cilat nuk janë aq të dallueshme vizualisht. Për shembull janë çaktivizuar ose reduktuar ndjeshëm në Chrome e madje tashmë nuk lejon uebsajtet të dallojnë nëse po shfletoni në privat ose jo.

Chrome 74 është i disponueshëm për tu shkarkuar nga sajti i Google ose nga menuja help > About Chrome direkt nga shfletuesi.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: