Monedhë

Kategoritë

4 vjet më parë

AMD Ryzen 5000 bëhet procesori më i shitur ndonjëherë

Me arkitekturën e re Zen 3 AMD shkoi edhe ilustrimet edhe njëherë për të krijuar një procesor dhe platformë e cila është më efikase.

AMD Ryzen 5000 bëhet procesori më i shitur ndonjëherë

Seritë Ryzen 5000 të AMD dolën në shitje javën e kaluar dhe menjëherë u shitën të gjithë ku disa distributorë thonë se kanë thyer rekordet.

Sipas një distributori në Britani kërkesa ishte ekstremisht e lartë dhe mund të kenë qenë procesorët me shitjen më të lartë dhe të shpejtë që kanë parë ndonjëherë.

Por nuk janë vetëm dyqanet në Britani sepse procesori është shitur menjëherë në pothuajse të gjitha dyqanet. Një debutim të këtillë nuk e kemi parë prej kohësh për një procesor.

Një distributor Gjerman, MindFactory, tha se ky ka qenë procesori më i shitur për ta. Vitin e kaluar ishte e qartë se kompania kishte sjellë një sfidë të vërtetë për Intel sidomos në performancën e video lojërave.

Me arkitekturën e re Zen 3 AMD shkoi edhe ilustrimet edhe njëherë për të krijuar një procesor dhe platformë e cila është më efikase.

AMD prezantoi muajin e kaluar AMD Ryzen 9 5600X, 5800X dhe 5900X duke premtuar performancë më të lartë dhe frekuenca turbo deri në 4.8Ghz. Çfarë e bën Zen 3 të veçantë? Dizajni i ripunuar duke krijuar një kompleks të unifikuar me 8 bërthama që ul vonesat e instruksioneve dhe lejon bërthamat të arrijnë vetë L3 Cache e procesorit.

Rezultatet e këtij dizajni do të ndihen kryesisht në lojëra dhe transmetimin e tyre online si Twitch.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: