Monedhë

Kategoritë

3 vjet më parë

Microsoft Windows mbush 35 vite

U prit keq nga kritikët sepse në të vërtetë Windows 1.0 nuk ishte një sistem operativ, por një GUI bazuar në MS-DOS.

Microsoft Windows mbush 35 vite

Nuk e ekzagjerojmë nëse themi se Microsoft Windows është një prej softuerëve më të njohur dhe më të përdorur në histori. Nuk besojmë se ekziston një person i cili të paktën njëherë ka përdorur një prej versioneve ikonike të Windows.

Dhe më 20 Nëntor sistemit operativ festoi 35 vjetorin. Windows 1.0 debutoi më 20 Nëntor 1985. U prit keq nga kritikët sepse në të vërtetë Windows 1.0 nuk ishte një sistem operativ, por një GUI bazuar në MS-DOS.

Që atëherë shumë gjëra kanë ndryshuar nga pikët e larta si Windows 95 dhe XP tek pikët e ulëta si Windows Vista, ME dhe Windows 8.

Jo çdo debutimi ka qenë një hit, por i instaluar në mëse 1 miliardë pajisje me Windows 10, sistemi operativ i Microsoft mbetet platforma kompjuterike më dominuese në botë.

Sigurisht e ardhmja mund të jetë mobile me mëse 2 miliardë pajisje Android aktive, por kompjuterët tradicionale nuk do të shkojnë askund edhe për ca kohë dhe Windows do të mbetet një forcë madhore në këtë hapësirë.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: