Monedhë

Kategoritë

4 vjet më parë

Fjalëkalimet më të këqija të 2019

Pas një analize prej mëse 500 milionë fjalëkalimesh dhe thyerjes të sigurisë gjatë 2019-ës, NordPass gjeti se “12345”, “123456” dhe “123456789” ishin fjalëkalimet e këqija.

Vit pas viti, analizat tregojnë se miliona njerëz bëjnë zgjedhje të dobëta kur bëhet fjalë për fjalëkalimet që përdorin për të mbrojtur identitetin e tyre online.

Statistikat provojnë se veset vështirë të hiqen dhe shumica e njerëzve me vullnet të lirë e vendosin vetveten në linjën e parë të zjarrit shkruan PCWorld.al.

Pas një analize prej mëse 500 milionë fjalëkalimesh dhe thyerjeve të sigurisë gjatë 2019-ës, NordPass gjeti se “12345”, “123456” dhe “123456789” ishin fjalëkalimet e këqija më të përdorura. Këto numra janë përdorur për të siguruar 6.3 milionë llogari online.

SplashData gjithashtu zbuloi një panoramë pesimiste për sigurinë online.

Situata nuk përmirësohet më tutje pas në vendin e katërt vjen “test1” dhe vendin e pestë “password.”

“asfd”, “qwerty” dhe “iloveyou” janë zgjedhje tjera të dobëta. NordPass ka publikuar plot 200 fjalëkalimet por mëposhtë do të rënditim 25 të parët.

25 fjalëkalimet më të dobëta sipas NordPass

 1. 12345
 2. 123456
 3. 123456789
 4. test1
 5. password
 6. 12345678
 7. zinch
 8. g_czechout
 9. asdf
 10. qwerty
 11. 1234567890
 12. 1234567
 13. Aa123456.
 14. iloveyou
 15. 1234
 16. abc123
 17. 111111
 18. 123123
 19. dubsmash
 20. test
 21. princess
 22. qwertyuiop
 23. sunshine
 24. BvtTest123
 25. 11111

A është ndonjë prej tyre familjar për ju? Ndërsa gjëja e parë që duhet të bëni është të ndryshoni fjalëkalimet, ka shërbime online të cilat ju ndihmojnë në monitoroni nëse fjalëkalimi juaj ka rënë pre e ndonjë thyjerje sigurie.

Konkretisht është uebsajti Have I Been Pwned ku mjafton të vendosin adresën tuaj të e-mail-it për të mësuar çfarë informacionesh janë kompromentuar e madje të paralajmëroheni nëse ka ndodhur një sulm.

25 fjalëkalimet më të dobëta sipas SplashData

 1. 123456
 2. 123456789
 3. qwerty
 4. password
 5. 1234567
 6. 12345678
 7. 12345
 8. iloveyou
 9. 111111
 10. 123123
 11. abc123
 12. qwerty123
 13. 1q2w3e4r
 14. admin
 15. qwertyuiop
 16. 654321
 17. 555555
 18. lovely
 19. 7777777
 20. welcome
 21. 888888
 22. princess dragon
 23. password1
 24. 123qwe

Thyerjet e sigurisë janë të pashmangshme. Por përdorimi i një fjalëkalimi unik dhe të fortë për secilën prej llogarive tuaja mund të parandalojë një aktor të keq të përdor informacionet për të aksesuar edhe llogaritë e tjera.

Mënyra më e thjeshtë për ju është të përdorni një menaxher fjalëkalimesh. Gjithashtu të përdorni verifikimin me dy faktorë kudo që të jetë e mundur.

Dhe, ju lutemi mos përdorni më fjalëkalimin 123456.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: