Monedhë

Kategoritë

4 vjet më parë

Microsoft pushon nga puna dhjetëra gazetarë për ti zëvendësuar me robotë

Afro 27 individë do të humbasin vendin e punës pas një muaji sepse Microsoft vendosi të përdorë robotët për të kuruar artikujt e lajmeve në shërbimet e kompanisë.

Dhjetëra gazetarë janë pushuar nga puna pasi Microsoft vendosi ti zëvendësojë me softuerë të inteligjencës artificiale. Stafet të cilat mirëmbanin faqet e Microsoft MSN dhe shfletuesit Edge përdorur nga miliona njerëz çdo ditë u është thënë se duhet të largoheni duke qenë se robotët tashmë bëjnë punën e tyre.

Afro 27 individët do të humbasin vendin e punës pas një muaji sepse Microsoft vendosi të përdorë robotët për të kuruar artikujt e lajmeve në shërbimet e kompanisë.

Një anëtar i stafit mësohet të ketë thënë se kam punuar orë të tërë duke lexuar sesi automatizimi dhe inteligjenca artificiale do të na zërë vendin e punës dhe ja ku jam sot.

Individi shtoi se vendimi për të zëvendësuar njerëzit me softuer ishte i rrezikshëm duke qenë se stafit është treguar shumë i kujdesshëm duke aplikuar politika strikte redaksionale. Ekipi tek Microsoft nuk ka raportuar lajme origjinale por ende kishte kontroll redaksional.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: