Monedhë

Kategoritë

2 muaj më parë

Mozilla krijon një shtojcë Firefox për përkthim offline

Përkthimi offline do të bëhet duke përdorur resurset e sistemit dhe jo të dërgojë informacionin në një qendër të dhënash për përpunim dhe rikthimin e tij.

Mozilla krijon një shtojcë Firefox për përkthim offline

Mozilla ka krijuar një shtojcë përkthimit për Firefox që funksionon offline. Firefox Translations do të shkarkojë disa të dhëna në momentin e parë që konvertoni një tekst në një gjuhë të caktuar.

Përkthimi offline do të bëhet duke përdorur resurset e sistemit dhe jo të dërgojë informacionin në një qendër të dhënash për përpunim dhe rikthimin e tij.

Shtojcat erdhi si rezultat i punës së Mozilla me projektin Bergamot financuar nga Bashkimi Evropian. Universiteti i Edinburgut, Charles, Sheffield dhe Tartu janë përfshirë në këtë projekt.

Qëllimi ishte zhvillimi i mjeteve për të ndihmuar Mozillan të krijojë një opsion për përkthim offline. Megjithatë kufizimi më i madh i shtojcës për momentin është se mund të përkthejë vetëm nga gjuha Angleze në 12 gjuhë të tjera si: Spanjolle, Bullgare, Çeke, Estoneze, Gjermane, Islandeze, Italiane, Norvegjeze, Perse, Portugeze dhe Ruse.

Mozilla dhe partnerët e saj kanë krijuar një model trajnimi ku vullnetarë mund të asistojnë duke shtuar gjuhë të tjera.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me:

- 18%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

Apple TV 4K 32GB

16,490 L
Kurseni: 3,500 L
- 24%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

Imilab KW66 Activity Band

3,790 L
Kurseni: 1,200 L

DJI OM 4 SE

14,990 L
 
- 13%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

Xiaomi 12X

64,990 L
Kurseni: 10,000 L
- 15%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

Samsung Galaxy M52 5G

39,990 L
Kurseni: 7,000 L
- 5%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

FujiFilm Instax Mini 11 Instant Film Camera

9,490 L
Kurseni: 500 L
- 10%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

DJI OM 5

22,490 L
Kurseni: 2,500 L
- 5%
OFERTË ONLINE
Ofertë!

Blackview A95

20,990 L
Kurseni: 1,000 L