Monedhë

Kategoritë

3 vjet më parë

Një teknologji do të bëjë që kamerat të kapin ngjyra që nuk i sheh syri i njeriut

Syri i njeriut kap fotove me gjatësi vale mes 400 deri në 700 nanometër. Poshtë 400 nanometër janë rrezet ultra-violet dhe mbi 700 nanometër janë rrezet infra të kuqe.

Një hulumtim i ri nga Universiteti i Tel Aviv do të bëjë që kamera të njohin ngjyra që syri i njeriut e madje as kamerat e zakonshme nuk i perceptojnë dot.

Teknologjia mund të kapë imazhe të gazrave dhe substancave si hidrogjeni, karboni dhe sodiumi ku secila prej tyre ka ngjyra unik në spektrin infra të kuq si dhe përbërje biologjike që gjenden në natyrë për janë të padukshme për syrin e njeriut.

Kjo teknologji mund të aplikohet në lojërat kompjuterike, fotografike, siguri, mjekësi e astronomi. Hulumtimi u realizua nga Dr. Michael Mrejen, Yoni Erlich, Dr. Assaf Levanon dhe Prof. Haim Suchowski.

Syri i njeriut kap fotove me gjatësi vale mes 400 deri në 700 nanometër. Poshtë 400 nanometër janë rrezet ultra-violet dhe mbi 700 nanometër janë rrezet infra të kuqe.

Aktualisht mjetet për identifikimin e këtyre rrezeve janë të kushtueshme. Po studimi i ri premton një teknologji me kosto të ulët dhe efikase që mund të aplikohet në një kamër standarde.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me:

Të Përdorura

Apple iPhone 11 Pro Max

35,990 L39,990 L