Monedhë

Kategoritë

4 vjet më parë

Një teknologji e re premton të ndryshojë mënyrën sesi kontrollohen robotët

Por teknologjia nuk është ende e gatshme për përdorim real. Një testim me dronin Parror Bebop 2 ju përgjigj 82% të mbi 1,500 gjesteve.

E ardhmja duket më premtuese për kontrollimin e robotëve dhe dronëve sesa duket përdorur joystick apo shtypur mbi një ekran.

Hulumtuesit e MIT kanë zhvilluar një metodë që përdorë sensorët e muskujve dhe gjurmimit të lëvizjeve për një kontroll më natyral të robotëve. Algoritmet identifikojnë lëvizjet dhe aktivitetin e bicepsit, parakrahëve dhe tricepsit të njeriut. Me të një lëvizur të dorës njerëzit do të mund të kontrollojnë këta robotë.

Por teknologjia nuk është ende e gatshme për përdorim real. Një testim me dronin Parror Bebop 2 ju përgjigj 82% të mbi 1,500 gjesteve.

Shkencëtarët synojnë të rafinojnë teknologjinë në fjalë përfshirë me mundësinë për të përshtatur gjestet e tyre.

Nëse teknologjia del jashtë laboratorit do të revolucionarizonte kontrollonin e robotëve si dhe të provonte tejet e dobishme në përdorimin e tyre për eksplorime në distancë, për robotë personalë apo për kontroll më organik në situata më të sikletshme.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: