Monedhë

Kategoritë

3 vjet më parë

Wikipedia integrohet në rrjetin social Facebook

Po testohet për versionin e Facebook për shfletuesit mobil dhe desktop si dhe iOS edhe pse nuk është i dukshëm për të gjithë përdoruesit. Nuk dihet sesa do të zgjasë ky testimet.

Facebook është duke testuar një opsion të ri i cili tregon informacione nga Wikipedia në rezultatet e kërkimit.  Mund të konsiderohet si një tentativë për të parandaluar largimin nga Facebook për të kërkuar informacion ose për të luftuar lajmet e rreme.

Kur kërkoni rreth disa temave të caktuara në Facebook, në të djathtë shfaqet një kuti e cila tregon një artikull nga WikiPedia. Është një opsion i ngjashëm me atë të Google në rezultatet e kërkimit por që ofrohet prej vitesh.

Po testohet për versionin e Facebook për shfletuesit mobil dhe desktop si dhe iOS edhe pse nuk është i dukshëm për të gjithë përdoruesit. Nuk dihet sesa do të zgjasë ky testimet.

Jo gjithnjë e njeh një term kërkimi për të treguar rezultatet relevante. Një kërkim për Donald Trump menjëherë tregonte informacione për presidentin Amerikan.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: