Monedhë

Kategoritë

3 vjet më parë

WordPress publikon versionin 5.5.1 për të rregulluar miliona uebsajte

WordPress 5.5 largoi mbështetjen për Jquery Migrate, një librari JavaScript e cila shërben si urë lidhëse mes kodit të vjetër për të funksionuar në WordPress.

WordPress publikoi versionin 5.5.1 të platformës shumë popullore të menaxhimit të blogjeve e cila duhet të adresojë problemet e shumta që shkaktoi 5.5 tek miliona uebsajte.

Kur debutoi, versionin 5.5 nxori miliona sajte jashtë funksioni ndërsa 5.5.1 edhe pse parandaloi rënien e uebsajteve, në të vërtetën nuk rregullon shkakun e këtij blackout.

Kompania ka publikuar një udhëzues që zhvilluesit duhet të ndjekin për të përshtatur temat dhe shtojcat e tyre me versionin e ri të WordPress.

Rëndësia kritike që ky përditësimi pati detyroi kompaninë të përditësonte WordPress më 1 Shtator.

Disa prej shtojcave të prekura:

 • SiteOrigin Widgets
 • Advanced Custom Fields
 • Ninja Forms Contact Form
 • NextGEN Gallery
 • Polylang
 • Child Theme Configurator
 • Simple Custom CSS and JS
 • Toolset Types – Custom Post Types, Custom Fields and Taxonomies
 • Max Mega Menu
 • WP AutoTerms: Privacy Policy Generator, Cookie Notice Banner, Terms & Conditions Generator
 • YITH WooCommerce Wishlist
 • Ocean Extra
 • WordPress SEO Plugin – Rank Math
 • Meta Box – WordPress Custom Fields Framework
 • Hummingbird – Speed Optimize, Cache, Minify & Defer Critical CSS & JavaScript
 • Content Views – Post Grid & List for WordPress

Disa prej temave të prekura:

 • Astra
 • Storefront
 • Hestia
 • Neve
 • ColorMag
 • Customizr
 • Hueman
 • Zakra

Çfarë shkaktoi dështimin e faqeve me WordPress 5.5?

WordPress 5.5 largoi mbështetjen për Jquery Migrate, një librari JavaScript e cila shërben si urë lidhëse mes kodit të vjetër për të funksionuar në WordPress.

Kur publikuesit qëndrojnë me një temë të vjetër, një e cila nuk përditësohet, probleme me përshtatjen do të nisin dhe kjo është çfarë ndodhi në WordPress 5.5.

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me: