Monedhë

Kategoritë

4 vjet më parë

Europol shkatërron një rrjet të krimit kibernetik

Burime të inteligjencës thonë se komuniteti i hakëreve kishte operuar edhe në kanalet në Discord dhe në platformën e-commerce Shoppy.gg.

Europol arrestoi ditën e sotme 5 hakerë Polakë të cilët ishin pjesë e grupit të hakimit Infinity Black.

Grupi i formuar në fund të 2018-ës shquhet për uebsajtin the Infinity[.]black website ku shesin akses në koleksione me kredenciale përdoruesish.

Koleksione janë grumbulluar nga sulme kibernetike realizuar ndaj kompanive të tjera në të kaluarën.

Burime të inteligjencës thonë se komuniteti i hakëreve kishte operuar edhe në kanalet në Discord dhe në platformën e-commerce Shoppy.gg.

Përmes këtyre kanaleve grupi reklamonte portalin e tyre por edhe mjete të ndryshme hakimi. Këto mjete janë përdorur edhe nga vetë Infinity Black.

Ky grup u hetua edhe nga autoritetet Zvicerane pas Infinity Black kishte fituar akses në një numër të konsiderueshëm llogarish që u përkisnin qytetarëve Zviceranë.

Humbjet e shkaktuara prej këtij grupi përllogariten në mbi 600 mijë euro. Databazat e konfiskuara nga Europol përmbanin mëse 170 milionë kredenciale përdoruesish. 

Copyright: © PCWorld Albania

Dil i kënaqur me:

OFERTA ONLINE

Airpods 2nd Generation

10,990 L